Vastaanotto

Diabetesvastaanotolla palvelemme yhdistyksen toimialueen diabeetikoita ja riskiryhmään kuuluvia henkilöitä. Voit tulla diabeteshoitajan, diabetologin (diabetekseen erikoistunut lääkäri), ravitsemusterapeutin, psykoterapeutin tai fysioterapeutin vastaanotoille.

Lääkärin vastaanotolle mentäessä hoitajan vastaanotto sisältyy vastaanottokäynnin hintaan. Lääkärille mennään pääsääntöisesti aina hoitajan kautta ja siitä syystä pyydetään asiakasta saapumaan puoli tuntia ennen lääkärin vastaanottoaikaa.

Ajanvaraus aukioloaikoina puh. 010 231 9400.

Vastaanottojen toimistomaksu on jäsenille 14,50 euroa ja ei-jäsenille 18,50 euroa. Toimistomaksu lisätään vastaanottopalkkioon. Lääkäreiden,diabeteshoitajien ja terapeuttien vastaanottomaksut vaihtelevat käytetyn ajan ja tehtyjen toimenpiteiden mukaan.

Diabeteshoitaja

Riitta Linnanmäki-Rinne

Diabeteshoitaja, sairaanhoitaja

Diabeetikoiden yksilöllinen neuvonta. Julkiset verensokerimittaustilaisuudet, rokotukset, injektiot, ompeleen poistot. 

Lisätietoja myös suoraan numerosta 010 231 9401 tai sähköpostitse dh@psdiabetes.fi

Raila Manninen

Sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja

Neuvonta ja ohjaus diabeteksen lisäksi myös sydän- ja verisuonitautipotilaille. Railalta voit myös varata ajan, jos sinulla on seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Puh. 050 410 7223, koulutus@psdiabetes.fi.

Lääkärit

Markku Saraheimo

LT, sisätautien erikoislääkäri, diabetologi

 Erityisosaamisena 1-tyypin diabetes, pumppuhoito, sensorointi, liikunta ja diabetes.

Klas Winell

LT, diabetologi

Diabeteksen kokonaisvaltainen hoito, tyypin 1 ja 2 diabetes. Erikoisosaamisena monisairaat, diabetes, kuntoutus, työkyky, työkykyarvioinnit, verenpaine, eteisvärinä, eläke.

Johan Eriksson

Professori, LKT, sisätautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri, dosentti

Tyypin 1 ja 2 diabetes, sisätauti-, verenpaine- ja lihavuushoidot. Yli 20 vuoden kliininen kokemus diabeteksen ja muiden sisätautialan sairauksien hoidosta (mm. verenpainetauti, lihavuuden hoito).

Tero Saukkonen

LT, diabetologi, lastentautien erikoislääkäri, dosentti

Lasten ja nuorten diabetes.  Teron vastaanotolle ovat tervetulleita kaiken ikäiset lapset ja nuoret aikuiset. Vastaanotto sopimuksen mukaan.

Ilkka Vauhkonen

LT, dosentti, endokrinilogi

Diabeteksen erityispätevyys, 20 vuoden kliininen kokemus. Ilkka toimii myös Novo Nordisk Farma oy:n asiantuntijalääkärinä. Perheessä sairastetaan tyypin 1 diabetesta, eli arki on tuttua.

Merja Laine

LT, diabetologi, yleislääketieteen erikoislääkäri

Diabetes, prediabetes, metabolinen oireyhtymä, lihavuus, kohonnut verenpaine, lipidien hoito. Yli 20 vuoden kokemus tyypin 1 ja 2 diabeetikoiden hoidosta perusterveydenhuollossa. Perehtynyt myös ylipainon, kohonneen verenpaineen ja kolesteroliaineenvaihduntahäiriöiden hoitoon.

Terapeutit

Hannu Puolakanaho

Fysioterapeutti, Wellness-alan ammattitutkinto 2015 Rastor

Erityisosaaminen tuki- ja liikuntaelin fysioterapia, alaraajatutkimus, tukipohjalliset, osteopaattinen mobilisoiva hieronta ja manipulaatiohoidot, akupunktio, podiatrinen fysioterapia (askelklinikka), lihaskalvokäsittely, BEMER- terapia, terapeuttinen harjoittelu.

Hannu ottaa vastaan asiakkaita perjantaisin kello 16-18.

Kirsi-Maria Mikalunas

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Matalan kynnyksen terapiaa, jossa pääpaino ongelmanratkaisussa,  ei diagnoosien tai menneisyyden “kuprujen”pois työstämistä.

Vastaanotot torstaisin kello 9–11 yhdistyksen tiloissa.

Anneli Luoma-Kuikka

Ratkaisu- ja voimavarasuuntautunut terapeutti, terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja

Terapiaa, joka tukee asiakkaan toivoman muutoksen aikaansaamista tutkimalla ja tukemalla hänen voimavarojaan ja vahvuuksiaan. Terapian tavoitteet nousevat asiakkaan tarpeista. Tapaamisissa keskustellaan siitä, minkä asiakas kokee tärkeäksi ja itselleen hyödylliseksi. 45 minuutin vastaanottoaika 60 euroa.

Berit Haglund

Ravitsemusterapeutti

Erityisosaaminen korkea kolesteroli, syömishäiriö, ruoka-aineallergia, heilahtelevat verensokeriarvot.

Också på svenska.

Heini Hyvärinen

Ravitsemusasiantuntija, elintarviketieteiden maisteri (pääaine ravitsemustiede) ja kokki

Tyypin 1 diabeetikko, ydinosaamisalue ravitsemuksen, liikunnan ja diabeteksen yhdistäminen ja painonhallinta.

Ei vastaanottoa keväällä 2017.

Kaisa Reime

Ravitsemusasiantuntija, FM (kemia), elintarviketieteiden yo

Erityisosaaminen: Ravitsemus ja kansantaudit, ruokavaliomuutokset, ravitsemussuositukset, pakkausmerkinnät.

Appointments also in English. Consultations en francais aussi.

Päivi Parikka-Sinisalo

Jalkojenhoitaja

Päivi Parikka-Sinisalo tarjoaa monipuolisia jalkojenhoitopalveluja. Päiviltä löytyy reilu 30 vuoden kokemus alalta. Päivi on erikoitustunut muun muassa tukipohjallisten valmistukseen. 

Jalkojen perushoidon kesätarjous jatkuu 59 euron hintaan.

Petteri Lindblad

Laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri

Olen Petteri. Olen tavallaan kuulunut Diabetesyhdistyksen vakiokalustoon jo vuodesta 2013 kun vedin yhdistykselle ensimmäisen luentoni. Siitä lähtien olen enemmän tai vähemmän säännöllisesti luennoinut niin ravitsemuksesta kuin liikunnastakin diabeteksen hoidossa. Nyt päätimme lyödä Diabetesyhdistyksen kanssa hynttyyt yhteen ja tiivistää yhteistyötämme: aloitan syksystä 2017 pitämään yhdistyksen tiloissa Kampissa ravitsemusterapeutin vastaanottoa. Lähdemme liikkeelle yhdellä vastaanottopäivällä, joka on aina kuun toinen torstai. Jos kysyntää riittää ja minut halutaan taloon useammin, järjestetään lisää aikoja kalenteriin.

Olen laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Valmistuin Kuopion yliopistosta 2013. Opiskelin sivuaineena liikuntalääketiedettä ja positiivista psykologiaa. Olen työskennellyt jo pian viiden vuoden ajan personal trainerina Elixian kuntokeskuksessa Vantaalla. Työssäni pystyn auttamaan asiakkaitani sekä ravitsemuksen että liikunnan kautta. Toki Diabetesyhdistyksenkin vastaanotolla ohjeistan myös liikunnassa jos asiakkaanani näin haluat. Ravitsemuksessa olen perehtynyt eniten neljään suosikkiaiheeseeni: liikkujan ravitsemus, painonhallinta/laihdutus, toiminnalliset vatsavaivat ja diabetes. Toivon saavani Diabetesyhdistyksen kautta vieläkin enemmän kokemusta diabeteksen hoidosta ravitsemuksella, jotta voin kehittyä siinä mahdollisimman hyväksi. Rakastan auttaa ihmisiä ja teen kaikkeni että asiakkaani saa vastaanotolta työkaluja oman terveytensä parantamiseen tai ylläpitämiseen. Nähdään Kampissa!

Vastaanottojen ajanvaraus
Lisätiedot ja vastaanottoaikojen varaukset puh. 010 231 9400 tai 050 562 9446