Itä-Suomen yliopisto on julkaissut tutkimuksen, jossa tutkittiin päivittäisen kananmunan syönnin vaikutusta tyypin 2 diabeteksen ehkäisemiseen.
Metaboliikka-analyyseissä huomattiin veressä esiintyvän enemmän lipidiyhdisteitä, niillä jotka käyttivät runsammin kananmunia. Tutkimuksen miehille (tutkimukseen valittiin ainoastaan keski-ikäisiä miehiä) ei puhjennut tyypin 2 diabetesta vaan veressä oli vähemmän aminohappo tyrosiinia, joka on todettu ennustavan suurentunutta tyypin 2 diabetekseen sairastumisen riskiä.
Tutkimusryhmästä kuitenkin kommentoidaan, että kananmuna on erittäin kiistelty elintarvike, jota tulisi tutkia enemmän tarkempien tutkimustulosten saamiseksi ja tarkan vaikutusmekanismin selvittämiseksi.
Lue lisää Itä-Suomen yliopiston 3.1.2019 julkaistusta tiedotteesta: